Sydafrika

Boka hotell i Sydafrika

Hotell

Hur ska du göra för att boka hotell i Sydafrika? Här får du de tips du behöver för att hitta bra och billiga hotell i god tid så att din resa flyter på bra.

I princip finns det två förhållningssätt för hur du bokar hotell i Sydafrika. Antingen bokar du dem i förväg eller så hittar du hotell och vandrarhem på plats. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativ.

Att boka på plats: Fördelar & Nackdelar

Fördelen med att hitta hotell på plats är att det tillåter största möjliga flexibilitet på din resa då du inte har några bokningar som styr din resa. Du kan helt enkelt stanna kvar på ett ställe hur länge du vill utan att behöva följa ett schema. En annan fördel är att du kan se hotellen med egna ögon och bedöma om du vill bo där eller ej.

Nackdelen med detta tillvägagångssätt är att du riskerar att behöva åka runt och leta hotell och jämföra priser i slutet av en lång dag i bilen, vilket inte är speciellt roligt. Du riskerar också att behöva ta ett alltför dyrt hotell eller vandrarhem bara för att alla andra är fulla eller för att ni helt enkelt inte orkar leta längre.

Boka i förväg: Fördelar & Nackdelar

Fördelen med att boka i förväg är alltså att det är mycket skönt att veta att man har ett rum som väntar på en när man kommer fram till sin destination. Man vet också hur mycket man kommer att betala. Dessa fördelar brukar oftast väga över för många.

Exakt hur långt i förväg du behöver boka kan dock skilja mellan olika platser och tider på året. Exempelvis bör du definitivt förboka dina hotellrum om du planerar att åka till Sydafrika över jul och nyår (då även sydafrikanerna är lediga) och då framförallt om du ska bo på populära mindre orter kring Garden Route där utbudet är begränsat.

Priset är oftast per person

I många fall (framförallt för lite mindre Bed & Breakfast) så anges priserna för hotellrummen per person. Detta gör att det alltså kan vara dyrare att vara två i rummet än en. Oftast innebär detta inte några överraskningar eftersom man anger antalet personer man bokar ett rum för.

Av samma anledning, om du bokar ett rum för en person kan priset ibland vara högre än det som utannonseras på skyltar utanför vandrarhemmet.

Om du bokar via någon hotellbokningstjänst på nätet, tex de nedan, så gäller det priset du ser, och betalar.

Bra hotellbokningstjänster

En av de vanligaste hotellbokningstjänsterna är Hotels.com som kan rekommenderas. De har en enorm databas med hotellrum som inte bara täcker storstäderna utan även minder orter. Du kan använda nedanstående bokningssök eller gå direkt till deras hemsida Hotels.com

Här är ytterligare några förslag på bra hotellbokningstjänster du kan använda:

Få hjälp att boka hotell

Om du inte vet vilket hotell eller vandrarhem du kan tänka dig så kan du också få hjälp av lokala bokningsagenturer, tex Kapstaden.com som du kan ringa (08-519 70 339) och få personlig hjälp att boka (utan avgift).

Billiga vandrarhem, hostels och guesthouses

Hostels och vandrarhem håller generellt sett mycket bra standard i Sydafrika. Om man bara är ute efter en säng kan det ofta vara ett bra alternativ.

Om du backpackar genom Sydafrika så är det möjligt att du åker med BazBus. De har valt ut vandrarhem och hostels som ofta håller riktigt hög klass utan att vara alltför dyra. Kolla in BazBus hemsida för att se vilka deras samarbetshostel är.

En annan bra webbsida är HostelsClub.com - för att boka vandrarhem och hostels.

Läsarnas kommentarer och tips

Bli den förste att kommentera denna artikel. Se nedan.

Kom med egna kommentarer och tips

Denna kommentarsfunktion är endast för att ge tips. Man kan tyvärr inte ställa frågor. Frågor och reklam publiceras ej. Alla kommentarer ses över innan de publiceras (därför syns inte din kommentar på direkten).
Spamskydd: Vilken kontinent ligger Sydafrika på? (Ledtråd: sex bokstäver det börjar med afr och slutar med ika.)

Vill du ha hjälp att boka?

African Tours & Safaris

 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
info@africantours.se - 031-164020
Besök: http://www.africantours.se

Kapstaden.com

 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika
bokningar@kapstaden.com - 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

Svenska Afrikakompaniet

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
info@afrikakompaniet.se - 08-500 04409
Besök: http://www.afrikakompaniet.se

Sydafrikaexperten

 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet
bokning@sydafrikaexperten.se - 08-559 259 09
Besök: http://www.sydafrikaexperten.se

Gillar du MittSydafrika.se?

Om hotell i Sydafrika

 • Du kan boka via hotellbokningstjänster som Hotels.com, Expedia etc även för lite mindre hotell.
 • Förboka alltid under jul och nyårshelgen, gärna flera månader i förväg!
 • Visste du att världens bästa hotell (enligt resetidningen Travel & Leisure) ligger i Sydafrika? Det heter Bushman Kloof och ligger i ett vackert naturreservat 27 mil från Kapstaden.