Sydafrika

Boka hyrbil i Sydafrika

Hyrbil

Att hyra bil i Sydafrika är precis lika enkelt som i andra länder och väldigt lite skiljer sig från hur du hyr bil i Sydafrika jämfört med övriga världen.

Lättast och billigast brukar det vara att hyra bilen innan du åker iväg på din resa. Då är det bara att hämta upp bilen vid flygplatsen och köra iväg.

Vid de större flygplatserna finns de vanligaste hyrbilsföretagen representerade (Avis, Budget, Hertz etc). Istället för att leta bland en massa olika hyrbilsföretags hemsidor kan du istället använda en webbtjänst som Holiday Cars eller Holiday Autos som letar upp och jämför priser på hyrbilar (jämför priserna från båda!). Sen är det bara att välja det alternativ som passar dig och din budget bäst.

Om du ska åka på safari med hyrbilen kan det vara lämpligt att välja en bil som passar bra för det ändamålet. Gärna en stor bil med stora fönster (så att alla ser ordentligt). Välj också till den extra försäkringen för fönstrena (c:a R 20 (c:a 20 kr) per dag) då du kommer köra mycket på grusvägar. Vägarna i safariområdena är asfalterade eller välskötta grusvägar (se fotot ovan) så det är inte nödvändigt att hyra en terrängbil.

Hyra GPS

Du kan (bör!) också hyra GPS i samband med att du hyr din bil. Oftast hyr man en GPS från samarbetsföretag till hyrbilsfirmorna och inte av hyrbilsföretagen i sig. En GPS kostar cirka R 70 (c:a 70 kr) per dag att hyra men är en mycket god investering. Fråga hyrbilsföretaget hur du går tillväga i samband med att du hämtar ut din hyrbil.

Ett billigare alternativ till att hyra GPS är istället att köpa ett kontantkort med datapaket till din smart phone. Då kan du använda tex Google Maps som GPS och för att hitta rätt väg. Tänk dock på att det inte alltid är mottagning för data på tex landsbygden i Sydafrika.

GPS:erna kan ibland ha svårt att följa med i de snabba förändringarna i vägsystemet och kan emellanåt visa lite fel. Det är dock sällan ett större problem, men kan vara värt att känna till.

Läsarnas kommentarer och tips

Bli den förste att kommentera denna artikel. Se nedan.

Kom med egna kommentarer och tips

Denna kommentarsfunktion är endast för att ge tips. Man kan tyvärr inte ställa frågor. Frågor och reklam publiceras ej. Alla kommentarer ses över innan de publiceras (därför syns inte din kommentar på direkten).
Spamskydd: Vilken kontinent ligger Sydafrika på? (Ledtråd: sex bokstäver det börjar med afr och slutar med ika.)

Vill du ha hjälp att boka?

African Tours & Safaris

 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
info@africantours.se - 031-164020
Besök: http://www.africantours.se

Kapstaden.com

 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika
bokningar@kapstaden.com - 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

Svenska Afrikakompaniet

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
info@afrikakompaniet.se - 08-500 04409
Besök: http://www.afrikakompaniet.se

Sydafrikaexperten

 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet
bokning@sydafrikaexperten.se - 08-559 259 09
Besök: http://www.sydafrikaexperten.se

Gillar du MittSydafrika.se?