Sydafrika

Boka flyg, hotell och hyrbil

Boka-flyg-hotell-hyrbil

I detta kapitel går vi igenom vad du behöver tänka på när du ska boka flyg till Sydafrika, hotell samt transporter som till exempel hyrbil.

Boka flygbiljetter till och från Sydafrika

MittSydafrika har specifika artiklar som hjälper dig med de olika delarna. I artikeln om att boka flyg till Sydafrika får du tips på olika bokningstjänser som finns på nätet samt vad du bör tänka på när du ska boka flyg till Sydafrika.

Det är förstås svårt att säga vad en flygbiljett kostar till Sydafrika men Stockholm - Kapstaden tur och retur under högsäsong ligger ofta kring 10 000 kr för ekonomiklass. Ibland har vissa flygbolag, framförallt Lufthansa, erbjudanden som gör att det kan bli betydligt billigare. Erbjudanden som denna, när de är aktuella, hittar du bland vår samling av specialerbjudanden.

Boka hotellrum och vandrarhem

Hotell kan i många fall vara bra att boka i förväg, ibland långt i förväg. Det gäller framförallt om du åker till Sydafrika under högsäsong då vissa platser vid vissa tider, till exempel längs Garden Route kring julhelgen då alla sydafrikaner är ute och reser.

Det är förståerligt att man vill hålla vissa delar av sin resa öppen och "ta resan som den kommer" men för vissa platser där du vet att du kommer hamna är det verkligen rekommenderat att förboka hotellrum redan från Sverige.

På MittSydafrika.se kan du använda dig av artikeln om att boka hotell där vi tipsar om bra hotellbokningstjänster du kan använda för att komma över hotellrum billigt. För varje resmål som beskrivs på MittSydafrika finns det oftast också rekommendationer på specifika hotell och vandrarhem.

Boka hyrbil

Hyrbil är också viktigt att boka i förväg då hyrbilarna kan ta slut i en viss klass. På flygplatserna kan man hämta ut hyrbilar från alla kända hyrbilsbolag, tex Hertz. Det är dock värt att göra det i förväg helt enkelt för att det då är lättast att väga de olika alternativen och priserna mot varandra. Det är också otroligt mycket smidigare att ha det fixat när man landar efter en lång flygning.

I kapitlet om att boka hyrbil i Sydafrika går vi igenom vilka webbtjänster du kan använda.

Använda resebyrå / agent för bokningen

Om du helt eller delvis vill använda en resebyrå för att få rekommendationer och hjälp med att boka din resa kan du få hjälp med framförallt hotell och hyrbilsbokningar via dem. Se kapitlet om vilka resebyråer som arrangerar resor till Sydafrika och välj den du tycker verkar bäst.

När du har allt bokat och klart kan det vara en god idé att även tänka över de saker du kan tänkas behöva förboka innan din resa, vilket vi går igenom i nästa kapitel.

Läsarnas kommentarer och tips

Bli den förste att kommentera denna artikel. Se nedan.

Kom med egna kommentarer och tips

Denna kommentarsfunktion är endast för att ge tips. Man kan tyvärr inte ställa frågor. Frågor och reklam publiceras ej. Alla kommentarer ses över innan de publiceras (därför syns inte din kommentar på direkten).
Spamskydd: Vilken kontinent ligger Sydafrika på? (Ledtråd: sex bokstäver det börjar med afr och slutar med ika.)

Vill du ha hjälp att boka?

African Tours & Safaris

 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
info@africantours.se - 031-164020
Besök: http://www.africantours.se

Kapstaden.com

 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika
bokningar@kapstaden.com - 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

Svenska Afrikakompaniet

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
info@afrikakompaniet.se - 08-500 04409
Besök: http://www.afrikakompaniet.se

Sydafrikaexperten

 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet
bokning@sydafrikaexperten.se - 08-559 259 09
Besök: http://www.sydafrikaexperten.se

Gillar du MittSydafrika.se?