Sydafrika

Forsränning i Sydafrika

Forsranning

Sydafrika är ett av världens bästa länder att åka på forsränning. Floderna som skär genom landet har en enastående kombination av vilda floder och magnifik omgivning.

Floderna

Det finns ett antal olika floder du kan välja mellan för att prova på forsränning i Sydafrika. De har olika svårighetsgrader och ligger förmodligen olika bra till efter din planerade resrutt.

Den förmodligen mest populära floden att prova på forsränning på är Orange river. Floden som skapar den norra gränsen mot Namibia.

En av de mest kända floderna är Richtersveld. Floden är mestadels ganska lugn och med en vacker omgivning men den är också känd för sina vildare delar som dock fortfarande passar utmärkt för något lugnare forsränning. Det går endagsturer från Augrabies till forsränningsturer vid Richtersveld.

Vaal river ligger bara en timme från Johannesburg och är därför ett populärt resmål för invånare där samt för turister i området.

Vill du prova på lite mer avancerad river rafting är kyliga Doring river ett bättre val än ovanstående. Doring river ligger nere vid Western cape där även Palmiet river rinner genom vackra Kogelberg naturreservat. Palmiet river erbjuder en kombination av avancerad forsränning och enastående natur.

I KwaZulu Natal kan du prova på forsränning på Umkomaas river med relativt avancerad forsränning. Norr om Durban finns även Umgeni river med riktigt bra forsränning.

Buffalo river räknas som en av de bästa floderna att åka på forsränning på. Man paddlar sig genom safariomgivningar och andra vackra naturupplevelser med mycket fåglar och andra djur.

Läs mer om forsränning på SA-venue.com.

Turerna

Av floderna ovan går de flesta forsränningturerna till Umkomaas river och Buffalo river. Bäst tid att prova på forsränningen är från november till april då vattenståndet är som högst (och livligast), men det beror också på vilken flod man ska åka på.

Organiserad forsränning med guider kan du hitta via någon av nedanstående operatörer. Det bör nämnas att MittSydafrika inte provat någon av dem och kan därmed inte rekommendera dem specifikt. Om du provat så skriv gärna om dem i kommentarsfälten nedan.

Blackwater tubing

Ett annat äventyr man kan uppleva på forsarna är Blackwater tubing. Detta sker framförallt i Tsitsikamma national park (vid Garden Route, nära Nature's valley). Det innebär att man sätter sig i gummiringar - tänk innerslangen på traktordäck - och susar ner för skummande forsar. Blackwater tubing innebär också att man hoppar från höga avsatser och, självklart, har väldigt roligt.

Se BlackwaterTubing.net för mer info och priser, cirka R 500 (c:a 500 kr) eller boka på telefon 042-281 1757.

Relaterade foton

Har du ett foto från Sydafrika du skulle vilja ha publicerad med denna artikel? Läs mer här om hur du gör.

Läsarnas kommentarer och tips

Bli den förste att kommentera denna artikel. Se nedan.

Kom med egna kommentarer och tips

Denna kommentarsfunktion är endast för att ge tips. Man kan tyvärr inte ställa frågor. Frågor och reklam publiceras ej. Alla kommentarer ses över innan de publiceras (därför syns inte din kommentar på direkten).
Spamskydd: Vilken kontinent ligger Sydafrika på? (Ledtråd: sex bokstäver det börjar med afr och slutar med ika.)

Vill du ha hjälp att boka?

African Tours & Safaris

 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
info@africantours.se - 031-164020
Besök: http://www.africantours.se

Kapstaden.com

 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika
bokningar@kapstaden.com - 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

Svenska Afrikakompaniet

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
info@afrikakompaniet.se - 08-500 04409
Besök: http://www.afrikakompaniet.se

Sydafrikaexperten

 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet
bokning@sydafrikaexperten.se - 08-559 259 09
Besök: http://www.sydafrikaexperten.se

Gillar du MittSydafrika.se?