Sydafrika

Wilderness

Wilderness

Wilderness ligger ca 400 km öster om Kapstaden i början av Garden Route och är ett perfekt första stopp på Garden Route.

Om man ska köra Kapstaden - Garden Route tur och retur kan det rekommenderas att man kör N2 ena vägen och R62 tillbaka. R62 är en lite längre och framför allt mindre väg, men den är så vacker att det absolut är värt det! Passa då också på att besöka området Wilderness.

I Wilderness finns en milslång strand som är helt underbar att promenera längs men kanske inte den mest badvänliga då strömmarna kan bli väldigt starka. Själva byn är ganska liten med några restauranger, postkontor, pub, mack och andra diverse småställen men det känns fortfarande ganska orört jämfört med vissa andra orter.

Wilderness har en egen nationalpark och via Eden Adventures kan man hyra kanot och paddla ner för floden för att sedan göra en vandring till ett vattenfall där man kan bada - en härlig uflykt!

Garden Route har blivit känt för den vackra urskogen men ofta är det svårt att få känslan av det längs N2 (motorvägen) så man borde göra åtminstone en vandring i en nationalpark eller naturreservat under sin vistelse här.

Att göra

Det finns mycket att göra kring Wilderness. Man kan prova på hästridning, kloofing, absailing, paragliding, surfing och mycket mer. För den golfintresserade finns dessutom flera bra golfbanor i George och även Mossel Bay, cirka 40 min bort.

Vill man göra en dagsutflykt kan man köra till Oudtshoorn och till exempel besöka en strutsfarm. Man kan även besöka Cango Caves, de berömda kalkstensgrottorna. Har man barn kan ett besök vid Cango Wildlife Ranch vara intressant där de har ett "cheetah project" där man för några hundralappar kan få klappa en gepard eller dyka i bur med krokodiler!

För barnfamiljer kan dessutom en game drive på safari lodgen Botlierskop vara av intresse då många andra safariställen tyvärr har åldersgräns. Denna safari lodge har inga kattdjur lösa och kan därför även låta mindre barn följa med på game drives. På Botlierskop kan man även rida på elefant.

Boende i Wilderness

Det finns gott om Guesthouses och Bed & Breakfast i Wilderness-området samt även några hotell. Wilderness kan fortfarande klassas lite som en oupptäckt pärla men det blir ändå snabbt fullbokat. Därför rekommenderas det starkt att man har bokat sitt boende i förväg. Speciellt om man ska resa under december/januari som är de populäraste månaderna då sydafrikanerna själva har sin semester då.

Andra bra boendealternativ förutom ovan nämnda är:

 • Palms Wilderness - mysigt litet hotell med mycket bra restaurang.
 • Boardwalk Lodge - Prisvärt lodge där man verkligen får känslan av urskogen. Ganska mycket trappor men väl värt för utsikten. Även bra för familjer eller större sällskap eftersom de har stugor med självhushåll.
 • The Dune Guest Lodge - Litet lodge precis vid havet med fantastisk havsutsikt och personlig atmosfär.

Restauranger

Även om Wilderness är litet så finns det ett flertal bra restauranger att välja mellan. På Cinnamon Boutique Guesthouse (som för övrigt även har jättefina rum) kan man avnjuta en fantastisk fyrarätters middag och bli ordentligt uppassad till ett rimligt pris.

En annan "fine dining" restaurang som är värd att nämnas är Serendipity som också de har rum av högsta klass. Om man hellre vill ha något lättare och lite billigare så slår aldrig Pomodoro fel. Det är en enkel italiensk restaurang med bra pizza. Restaurangen blir dock snabbt full så man gör bäst i att boka bord.

Relaterade foton

Christoffer Björkwall
Vy över Wilderness.

Har du ett foto från Sydafrika du skulle vilja ha publicerad med denna artikel? Läs mer här om hur du gör.

Läsarnas kommentarer och tips

Linda Persson - 2012-07-22

Har varit i Willderness sex gånger och alltid bott på Anchorage B&B. Stannar alltid två veckor hos Beau and Clare varje år och kan inte få nog av det. Ett bra tips för alla är att åka dit.

Kom med egna kommentarer och tips

Denna kommentarsfunktion är endast för att ge tips. Man kan tyvärr inte ställa frågor. Frågor och reklam publiceras ej. Alla kommentarer ses över innan de publiceras (därför syns inte din kommentar på direkten).
Spamskydd: Vilken kontinent ligger Sydafrika på? (Ledtråd: sex bokstäver det börjar med afr och slutar med ika.)

Vill du ha hjälp att boka?

African Tours & Safaris

 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
info@africantours.se - 031-164020
Besök: http://www.africantours.se

Kapstaden.com

 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika
bokningar@kapstaden.com - 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

Svenska Afrikakompaniet

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
info@afrikakompaniet.se - 08-500 04409
Besök: http://www.afrikakompaniet.se

Sydafrikaexperten

 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet
bokning@sydafrikaexperten.se - 08-559 259 09
Besök: http://www.sydafrikaexperten.se

Här ligger Wilderness


View Wilderness in a larger map
Klicka på de blåa ikonerna i bilden för att se vad som är vad

Här hittar du en stor karta över hela Sydafrika.