Sydafrika

Lågbudgetresa i två veckor

Lagbudget-tva-veckor

Sydafrika är exceptionellt bra land att backpacka i då både transporter och hostels håller mycket hög klass. Här är ett tips baserat på två veckor där du får se en hel del av Western cape via Baz Bus.

Detta är en tripp för den lite mer bekväme backpackern som tex åker till Sydafrika under semestern (och inte som jorden runt-resa). Den är därmed inte det allra billigaste alternativet, men fortfarande lågbudget, och är baserat på det populära hop-on hop-off systemet Baz Bus.

Baz Bus samarbetar även med ett stort antal bra backpacking hostels. Dessa hostels får via Baz Bus en sorts kvalitetsstämpel så man kan använda Baz Bus lista över hostels som en lista över bra hostels.

Många av orterna kan man "klara av" på en dag men har du tre veckor tillgodo så rekommenderas vissa orter speciellt att stanna vid lite extra.

Detta förslag är ett smörgåsbord av Garden route's trevligaste orter att utgå ifrån. Väl på resan är det lätt att bestämma vad du vill se mer eller mindre av.

Dag 1: Ankomst till Kapstaden. Förboka ett hotell via till exempel Hostels.com så att du har ett hostel redo. Promenera av dig flygsömnigheten i Waterfront och ta linbanan upp till toppen av Table Mountain. Boka en biljett med Baz Bus från Kapstaden till Port Elizabeth.

Dag 2: Hyr en bil eller åk med Baz Bus runt Kaphalvön och se pingvinerna i Boulder, Godahoppsudden samt passa på att ta en cykeltur.

Dag 3: Förboka ett hostel i Stellenbosch och ta Baz Bus tidigt på morgonen. Du får ta en transferbuss arrangerat av hostellet från Swellendam. Boka in dig på en vinprovningstur eller hyr en cykel och se vingårdarna på egen hand. Prova på nattlivet på kvällen och unna dig själv en god middag med ett vin från området.

Dag 4:: Förboka Hermanus Backpackers och hoppa på Baz Bus tidigt på morgonen igen. Ta sedan Hermanus backpackers transferbuss via Baz Bus ut till Hermanus. Strosa runt längs strandkanten och titta på valarna från land, alternativt hyr en kanot och se dem från nära håll.

Dag 5: Boka in dig på en vithajstur och se vithajar från vattnet utanför Gaansbaai.

Dag 6: Fortsätt med Baz Bus och gör på motsvarande sätt som innan att du tar en transferbuss via Paradise backpackers i Oudtshoorn. Du byter i George och åker upp mot Sydafrikas strutshuvudstad. Här besöker du en strutsfarm och det berömda Kango Caves.

Dag 7-8: Fortsätt mot underbara Wilderness med bussen på morgonen och boka in dig på Beach house backpackers, ett fantastiskt strandhostel. Sen kan du gå ner i Wilderness-tempo och bara hänga vid den folktomma stranden, prova på hang gliding eller vandra i de otaliga spåren som finns.

Dag 9: Besök populära Knysna och prova på kite surfing...eller låt bli. Knysna är trots allt lite överskattat och turistigt!

Dag 10: Fortsätt mot Plettenburg Bay och gå runt halvön, hoppa fallskärm och passa på att festa loss lite.

Dag 11: Dags att få utlopp för ditt adrenalinbehov och hoppa från världens högsta bungy jump vid Bloukrans bridge. Du stannar vid Storm's river. Här finns ett flertal andra aktiviteter du kan göra som till exempel Canopy tours, Kloofing, forsränning etc.

Dag 12: Fortsätt vidare mot Jeffrey's bay där du tar en surflektion och testar vågorna. Jeffrey's bay är också en utmärkt ort att gå ut och festa i.

Dag 13: Avslutningsvis fortsätter du mot Port Elizabeth och Addo elephant park (norr om Port Elizabeth). Här bokar du in dig på en kvällstur i parken för att få dig en liten dos safari.

Dag 14: Flyg tillbaka till Kapstaden och matcha flyget mot ditt returflyg till Sverige så att du slipper stanna för länge på Kapstadens flygplats.

Läsarnas kommentarer och tips

Bli den förste att kommentera denna artikel. Se nedan.

Kom med egna kommentarer och tips

Denna kommentarsfunktion är endast för att ge tips. Man kan tyvärr inte ställa frågor. Frågor och reklam publiceras ej. Alla kommentarer ses över innan de publiceras (därför syns inte din kommentar på direkten).
Spamskydd: Vilken kontinent ligger Sydafrika på? (Ledtråd: sex bokstäver det börjar med afr och slutar med ika.)

Vill du ha hjälp att boka?

African Tours & Safaris

 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
info@africantours.se - 031-164020
Besök: http://www.africantours.se

Kapstaden.com

 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika
bokningar@kapstaden.com - 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

Svenska Afrikakompaniet

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
info@afrikakompaniet.se - 08-500 04409
Besök: http://www.afrikakompaniet.se

Sydafrikaexperten

 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet
bokning@sydafrikaexperten.se - 08-559 259 09
Besök: http://www.sydafrikaexperten.se

Gillar du MittSydafrika.se?