Sydafrika

Två veckor i Western Cape

Tva-veckor-western-cape

För flesta Sydafrikaresenärer är Garden Route ett måste och här kommer ett förslag på hur en resa på egen hand som kombinerar Kapstaden, Vindistrikten och Garden Route kan se ut.

Denna resa är planerad för två veckor och är en ganska vanlig tripp för besökare som är i Sydafrika i två veckor och se lite av varje men framförallt Garden Route.

Dag 1: Ankomst till Kapstaden - Transfer från flygplatsen till hotellet. Spendera eftermiddagen nere vid Waterfronts trevliga affärer och restauranger.

Dag 2: Kapstaden - Idag är det dags att utforska staden lite närmare. Ni hoppar på city sightseeing bussen som tar er runt till stadens populäraste attraktioner. Om vädret tillåter hoppar ni av vid taffelberget och tar linbanan upp för en fantastisk utsikt över hela Kapstaden. Avnjut en lunch i trendiga Camps Bay, promenera genom Companys Garden och Bo Kaap, shoppa souvenirer vid Green Market Square,besök akvariet, åk ut på en sunset cruise, Valet är ert!

Dag 3: Kåkstäderna och Robben Island - Ni börjar dagen med en guidad halvdagstur till kåkstäderna som efter lunch kombineras med ett besök på Robben Island, fängelseön där bland annat Nelson Mandela satt fängslad under många år.

Dag 4: Kaphalvön - Idag plockar ni upp er hyrbil och gör en dagsutflykt ner till kaphalvön. Besök Cape Point, Godahoppsudden och Boulders pingviner.

Dag 5-6: Nu är det dags att lämna Kapstaden och bege er mot Franschhoek och vindistrikten. Här bor ni på ett trevligt Guesthouse och njuter av vackra omgivningar, goda viner och mat av världsklass.

Dag 7-9: Idag fortsätter resan i vinets tecken då ni ska köra längs R62, världens längsta vinrutt. Landskapet är dramatiskt och hänförande och sen eftermiddag når ni således ert första stopp längs Garden Route, Wilderness. Denna lilla semesterby har en milslång vacker sandstrand och erbjuder en mängd aktiviteter för den äventyrslystna eller total avkoppling för den som hellre vill ha det. Här bor ni i tre nätter.

Dag 10-11: Resan fortsätter vidare längs Garden Route och på vägen kan ni stanna till på välkända platser som Knysna, Plettenberg bay och Tsitsikamma. För de modiga kanske världens högsta Bungy jump (216m!) lockar vid Bloukrans bron. Ni anländer sen eftermiddag till Cape St Francis, en gömd pärla i slutet av Garden Route. Här bor ni i två nätter och kanske väljer ni att göra ett besök i Addo Elephant Park, en av landets största national parker där man kan åka på guidad safari och få syn på ”Big Five”.

Dag 12: Ni lämnar av hyrbil i Port Elizabeth och flyger tillbaka till Kapstaden för vidare flygresa hem till Sverige.

Läsarnas kommentarer och tips

Bli den förste att kommentera denna artikel. Se nedan.

Kom med egna kommentarer och tips

Denna kommentarsfunktion är endast för att ge tips. Man kan tyvärr inte ställa frågor. Frågor och reklam publiceras ej. Alla kommentarer ses över innan de publiceras (därför syns inte din kommentar på direkten).
Spamskydd: Vilken kontinent ligger Sydafrika på? (Ledtråd: sex bokstäver det börjar med afr och slutar med ika.)

Vill du ha hjälp att boka?

African Tours & Safaris

 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
info@africantours.se - 031-164020
Besök: http://www.africantours.se

Kapstaden.com

 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika
bokningar@kapstaden.com - 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

Svenska Afrikakompaniet

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
info@afrikakompaniet.se - 08-500 04409
Besök: http://www.afrikakompaniet.se

Sydafrikaexperten

 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet
bokning@sydafrikaexperten.se - 08-559 259 09
Besök: http://www.sydafrikaexperten.se

Gillar du MittSydafrika.se?